Autorita & vedení 26. – 27. 11.

Včera jsem zmiňoval, že jsme s Honzou Bendou v úterý do–připravili poslední letošní kurz s názvem Autorita & vedení. Nedalo mi to, abych u té debaty nezapnul kameru. Větší část, kterou jsme točili v Divokých matkách, je bohužel nepoužitelná. Podcenili jsme totiž divokost místních dětí. A tak se (v případě zájmu) podívejte jen na útržky debaty, ve které jsme pokračovali později na ulici.

Já osobně se snažím vést „odnepaměti“. Léta to téma, ze všech možných úhlů, studuji. Ale, jak už jsem několikrát psal a zaslechnete to i v útržcích rozhovoru nahoře, až od chvíle, kdy jsem začal „vést děti“, mi došlo, o co skutečně jde. Děti se totiž samy rozhodují, zda za člověkem půjdou, a že za ním půjdou, pouze tak dlouho pokud ucítí, že je následování hodný. A navíc, že tím celé to vedení zdaleka nekončí. Že kromě kultivace tzv. magnetismu je ještě třeba převzít zodpovědnost za společné fungování skupiny, rodiny, firmy, společenství či někdy i hnutí. Prostě, jak říká trefně Honza, převzít roli krále se všemi výsadami a zodpovědnostmi.

A tak pokud vás toto téma zajímá, přijde vám přitažlivá kombinace psychologa s letitými zkušenostmi z východu a mě jako člověka, který dlouhodobě zkoumá nové formy podnikání a práce, můžete se přihlásit ZDE. Termín je 26. – 27. 11. v penzionu Spálený mlýn, co by kamenem dohodil od Prahy.