Fishead – Ryba smrdí od hlavy

Fishead – ryba smrdí od hlavy je film o možná hlavním problému dnešní lidské společnosti. O tom proč se tolik mužů (ano, ve valné většině případů se jedná o muže, ne o ženy) se zbytnělým egem, chorobnou závislostí na moci a s omezenou či nulovou empatií dostává do horních pater politiky a podnikání. Proč je v důsledku toho svoboda v práci, ale i ve společnosti mnohdy prázdným pojmem a realitou úzké skupinky lidí spíš než běžnou zkušeností většiny. Především je to ale film o tom, co s tím kdokoli z nás může udělat. Mně osobně ten snímek nadchl (viděl jsem ho už třikrát) a se mnou i několik dalších lidí, se kterými připravujeme Svobodu NaŽivo příští čtvrtek. Lámali jsme si hlavu, jak ho dostat do programu a nakonec jsme se rozhodli mu

Společně s kolegy, kteří se starají o distribuci filmu, jsme připravili zhruba třicetiminutový sestřih filmu, po které bude následovat debata s jedním ze dvou tvůrců filmu Václavem Dejčmarem, se sociologem Petrem Winklerem a možná i dalšími osobnostmi, jejichž účast právě domlouváme.

Před začátkem večera máme v HUBu ladící schůzku s řečníky a předpokládáme, že většina z nich se zdrží většinu večera. A tak kromě společné projekce zmíněného filmu a následné debaty bude tento večer příležitostí setkat se s lidmi, kteří budou druhý den vystupovat, a možná nejvíce se starými známými i novými lidmi, kterým je myšlenka svobodnějších přístupů k podnikání, k práci o obecně k životu blízká. Pojďme tedy ten večer využít, abychom se potkali, inspirovali a hlavně se naladili na čtvrtek 8. 11. – viz program. Nevím, jak vy, já když si tím procházím, nemůžu dospat.

Účast na zahřívacím večírku v HUBu 7. 11. je zdarma. Dokonce není ani nutné být přihlášený na čtvrteční konferenci Svoboda NaŽivo. Pro maximálně 220 účastníků tohoto večírku máme k dispozici DVD s celým filmem ke shlédnutí doma. Prosíme pouze, na stránce zahřívací večer, zadejte svůj email jako potvrzení, že přijdete. Je to pro nás velmi důležité, abychom věděli kolik čeho připravit. Moc děkujeme a těšíme se. Já hodně.