Náborová inzerce 2020 – II.

Zdravím poprvé tento týden. Dnes s netypickou ukázkou toho, co o sobě říct potenciálním zaměstnancům. V článku Náborová inzerce 2020 jsem se pokusil o fiktivní návrh toho, jak by mohla vypadat náborová inzerce budnoucnosti. Zde je to, jak se popisuje Scio.

Možná pro vás máme zajímavou práci, i když úplně přesně nevíte, co chcete dělat.
Zde je, co nabízíme a požadujeme:

1. Časovou flexibilitu, zejména pracujete–li rádi v noci. Pokud ano, můžete dopoledne spát, ředitel společnosti to také tak dělá. Pokud ne, můžete pracovat přes den a spát v noci.

2. Volná pracovní doba. Potřebujete si něco přes den vyřídit? Beze všeho, nikdo vás nehlídá. V kanceláři musíte být tři hodiny v pondělí, o něco málo víc času v úterý a ve čtvrtek. Můžete být i doma, když je to pro vás pohodlnější, fajn je to taky s notebookem v kavárně. K tomu samozřejmě potřebujete i ten notebook, který vám firma sice nedá, ale bude vám moc fandit, abyste si ho pořídili.

3. Práci v kolektivu mladých, ale i starších lidí, který vám určitě nezpůsobí neurózu svou nepřetržitou dynamikou. Hladina napětí je střídavá a jeho dočasně zvýšená hladina dostoupá tak akorát po krk, ale nikdy přes.

4. Komunikativnost přiměřeně zařazení do dané sekce, které jsou po této stránce skutečně velmi odlišné, od poněkud matematicky komunikujícího IT oddělení až po nutně profesně užvaněné call centrum. Absolutně se nevylučují lidé s menší či naopak větší radostí z komunikace. Je fajn umět komunikovat i nějakou jinou řečí, společnost pak vypadá skutečně profesionálně.

5. Vlastní názor, který byste měli říkat pokud možno otevřeně. I proto, že ani vám se nikdo nebude ostýchat říct, co si o vaší práci myslí. Názory osobního charakteru mějte také, ale jednejte s nimi taktně.

6. Kreativita není přitěžující okolností, což není všude úplně samozřejmé. Není nutné se omezovat v kreativitě oblékání, kupříkladu ředitel je většinou pestrobarevný a tiskový mluvčí mívá pubertálně spuštěné kalhoty. Pokud máte nějaký nápad k činnosti firmy, rozhodně se ho nepokoušejte utajit a sdělte ho světu. On už vám někdo odpoví, proč to jde, nebo nejde.

7. Odpovědnost tak velkou, jakou si vezmete a unesete, to znamená větší, než byste při své skromnosti čekali.

8. Platové ohodnocení, které je na Prahu sice trochu podprůměrné, ale ředitel to dokáže podat ve vcelku přijatelných rozměrech, takže některé existenční problémy nebudete vnímat tak tragicky. Navíc, když vás společnost Scio jednou za čas dobře nakrmí, několikrát do roka pozve na večírek a každý den vám poskytne neomezené množství kávy, čaje a dalších látek, které podporují workoholismus, vcelku rychle si zvyknete.

(zdroj: zde.)

Dobrý, ne? V pondělí jsme tam byli diskutovat s jejich řetitelem Ondřejem Štefflem o vzdělávaní a též o tom, jak funguje právě Scio. Dnes jsme byli ze stejného důvodu s Ondřejem Hausenblasem. Kromě debaty před kamerou jsme s oběma předtáčeli jejich přednášky na Svobodu NaŽivo. Zcela bez nadsázky vám musím říct, že jsem u obou slzel a chtěl jsem jim tleskat. Tak skvělý to bylo. Říkám si, že kdyby i ostatní přednášky ve Vzletu byly alespoň z půlky tak dobré jako tyto dvě předtočené, tak to bude velký.

P. S.: Ten obrázek nahoře není od Scia. Je pouze ilustrační.